Waar ben je naar op zoek?


Waar ben je naar op zoek?


Klundert

Wandel over de vestingwallen

Heerlijk vertoeven in prachtige natuurgebieden met historische betekenis? Dat kan in vestingstad Klundert. Dit kleine vestingstadje vormde tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spanjaarden al een onderdeel van de Stelling van Willemstad en daarmee ook van de Zuiderwaterlinie. Ontdek de restanten van de oude vestingwerken, het renaissance stadhuis en wandel in alle rust rondom de resten van de grachten.

Meer dan vestingstad alleen

Klundert is meer dan vestingstad alleen. Zeekleipolder, kreekrestanten en waterlopen doen herinneren aan de eeuwenlange strijd tegen het water. Fiets- en wandelpaden in de omliggende natuurgebieden als de Buitengorzen en de Ruigenhil laten jou in alle vrijheid de unieke omgeving verkennen. Bezoek ook het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum en leer alles over het leven en werken in het vlas, de suikerbieten en de suikerfabrieken.

Snuif de lokale sfeer op tijdens een van de stadswandelingen die heemkundekring Die Overdraghe organiseert of bezoek de tijdelijke exposities in cultureel centrum ‘t Heemhuis. Sla hierbij zeker een bezoek aan het oude stadhuis niet over! Nieuwsgierig naar lokale lekkernijen? Proef ze tijdens de sfeervolle Klundertse weekmarkt en snuffel rond in de lokale boetiekjes rondom de markt.

Activiteit en ontspanning

Op zoek naar rust tussen de activiteiten door? Dompel jezelf onder in het water van zwembad de Niervaert. Hier vind je niet alleen zwembaden, maar ook een Wildwaterkreek- en glijbaan, een whirpool en een Turks stoombad die samen de perfecte afwisseling brengen tussen activiteit en ontspanning.

Altijd en overal op de hoogte

Ben je van plan de vestingstad te bezoeken? Download onze Attractiekaart van Klundert. Met deze handige folder heb je altijd alle informatie en bezienswaardigheden op zak!